Bezúchytkový systém otvárania

Veľkým trendom moderných kuchýň je bezúchytkový systém otvárania skriniek. Časté prepojenie kuchyne s obývacou izbou vedie k snahe zjednoťiť dizajn oboch miestností. Systém otvárania dvierok kuchyne bez úchytiek, čisté línie, hladké plochy dvierok robia kuchyňu krajším prvkom v interiéri a nerozoznateľnú od ostatných nábytkov v byte.

Vďaka vyspelým technológiám používaným v nábytkárskom priemysle, kvalitným materiálom a kovaniam, je v súčasnosti možné kuchynské dvierka otvárať inak ako pomocou úchytiek. Dvierka sa otvárajú buď pomocou integrovaných líšť, ktoré sú zapustené do hrany dvierok, alebo zafrézovaným žľabom do plochy dvierok.

Dierka s integrovanou lištou alebo vyfrézovaným žľabom sa otvárajú klasicky uchopením za lištu/žľab a otvorením, vysunutím, vyklopením. Zaujímavým a stále populárnejším spôsobom otvárania kuchynských dvierok je systém otvárania dotykom. Dotykom alebo ľahkým zatlačeným sa dvierka na skrinke otvoria/vysunú. Technickou novinkou je aj elektrické ovládanie dvierok.

Medzi výhody bezúchytkového systému otvárania kuchynských dvierok patria jednoznačne aj ľahšia údržba a bezpečnosť. Integrované lišty, žlaby, či dotykový systém otvária zabezpečí hladké plochy dvierok, o ktoré sa nemôžete zachytiť oblečením alebo poraniť. Okrem toho má bezúchytkový systém prínos aj z estetického hľadiska.

Čisté línie nie sú rušené úchytkami a tým kuchyne pôsobia modernejšie a ľahšie sa integrujú do interiéru.